2009. augusztus 3., hétfő

BEST Veszprém nyári egyeteme

Sziasztok!

Korábban már olvashatáttok, hogy idén is megrendezésre került a BEST Veszprém nyári rendezvénye.
A tavasz folyamán 121 külföldi egyetemista jelentkezett a rendezvényre, ezek közül a szervezők 22 szerencsés mérnökhallgatót választottak ki 17 különböző országból és még a segédszervező pozíció betöltésére jelentkezők közül(11 fő) meghívást kapott a ghenti(Belgium) és az egyik madridi egyetemen működő csoport elnöke így alakult ki a 24 fős csapat.
A rendezvény július 12-én startolt. Ezen a napon az ismerkedéssel töltötték a résztvevők a legtöbb időt. Rengeteg csapatépítő- és ügyességi játék segítségével sikerült egy igazán jó hangulatú "bandát" összekovácsolni, ami a 10 nap során tovább erősödött.
Hétfőn, július 13-án a veszprémi Városháza Kossuth termében került sor a hivatalos megnyitóra, ahol jelen volt a média oldaláról a Veszprém TV és a Napló. Az ipart, a támogató vállalatok közül a székesfehérvári Macher Kft. vezérigazgatója képviselte. Veszprém városát pedig Czaun János alpolgármester. A köszöntőbeszédek és vállalati bemutató után a résztvevők megkapták a rendezvény hivatalos pólóját és egy ajándékcsomagot, ami rengeteg hasznos információt tartalmazó dokumentumot(Pannon Egyetemről, Veszprémről, BEST-ről), tollat, bögrét, térképet tartalmazott. A megnyitó után estig tartó városnézés következett.
Keddtől-péntekig reggel 9 órától előadások, laboratóriumi előadás, gyárlátogatások és cégprezentációk követték egymást. Délutánonként volt, hogy a magyar kultúrával imserkedtek a résztvevők, de olyan nap is volt, amikor standon pihente ki magát az életvidám társaság. A délelőtti órákon, gyárlátogatásokon és a többi akadémiai programon felgyülemlett gőzt a csapat az Utcazene Fesztiválon engendte ki.
A rendezvény alatt a 24 külföldi egyetemista július 14-én megismerkedett a Herendi Porcelánmanufaktúra világhírű termékeivel, minőségpolitikájával, gyártórészlegével.
Július 15-én a székesfehérváron megtalálható Macher Kft. vendégei voltunk, ahol egy cégbemutató alatt a társaság megtudhatta, hogyan lehet egy családi vállalkozásból sikeres középszintű vállalatot létrehozni, működtetni, fejleszteni. Majd Macher Endréné a cégbemutató után megtartott előadáson ismertette az EFQM- modellt. Az előadás után pedig a gyárlátogatás következett. A nap hátralévő részében pedig Székesfehérvár belvárosával ismerkedhettek meg a résztvevők. Július 16-án az EGIS Gyógyszergyárnál volt a társaság gyárlátogatáson és cégprezentáción. Július 17-én a Pannon Egyetem minőségirányítási rendszerét ismerhették meg.
A strandolással teli hétvége után a hétfői napon az EFQM modell segítségével elemzték a rendezvényt a résztvevők és a keddi került sor a záróvizsgára. A 90 perces vizsgát a résztvevők közül 20 embernek sikerült megírnia legalább kettesre, de volt aki 95%-nál is jobb eredményt ért el.
Az utolsó estét egy helyi klubban töltöttük az Other Side-ban, ahol sor került egy szülinapi torta átadására és az utolsó közös éjszakára.
A BEST Veszprém minden rendezvényét egy úgynevezett "feedback"-el zárja. Ez egy olyan dokumentum, melyben kérdésekre válaszolnak a résztvevők, ezzel a szervezők tudtára hozzák, hogy mi mennyire tetszett nekik a 10 nap során. Ezeket visszanézve és olvasva kijelenthetjük, hogy az eddigi egyik legsikeresebb rendezvényét tudhatja maga mögött a Veszprémi BEST Bizottság.
Most a Közgyűlésé a főszerep(aug. 9-11.). Szeptembertől várjuk az érdeklődő első és felsőbb éves egyetemistákat irodánkban(B Épület alagsor), rendezvényeinken!
További jó nyarat mindenkinek!!!

Az indexveszprem.hu által közölt cikk itt olvasható ->
http://www.indexveszprem.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2661:ismet-nyari-egyetem-veszpremben&catid=114:egyetemi-hirek&Itemid=575


Mészáros Sándor
Főszervező

Nincsenek megjegyzések: