2010. október 15., péntek

ISMÉT DOBOGÓS HELYEN A VESZPRÉMI GÉPÉSZMÉRNÖK-KÉPZÉS!!!

A Heti Válasz és a CEMI magyar egyetemek és főiskolák rangsorát tartalmazó 2010. évi felmérésében tizenkét hazai felsőoktatási intézmény közül a Pannon Egyetem Gépészmérnöki Intézetében folyó gépészmérnök-képzés az előkelő harmadik helyet foglalja el.

A diák-tanár és az oktatók összetételének tekintetében a veszprémi intézmény ez évben is vezeti a rangsort: az oktatás színvonalát jelentős mértékben befolyásoló, egy tanárra jutó diákok száma továbbra is a legalacsonyabb, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók száma pedig a legmagasabb. A tavalyi adatokhoz képest javult a gépészmérnököket foglalkoztató vállalatok véleménye a Pannon Egyetemen végzett mérnökökről.

A rangsor összeállításának módszertani alapja a kezdetek óta ugyanaz maradt, továbbra is neves külföldi lapokban megjelenő felsőoktatási felmérések legjobb gyakorlatait követi. Az összesített listákat alapvetően hat mutató alakítja, amelyben nem csupán a oktatás színvonalát jelző statisztikai adatok alapján sorolják be az intézményeket, hanem kikérik a munkaerőpiac szakértőinek véleményét is.

Nincsenek megjegyzések: